loader image

MVO platform MetWerk verwelkomt 50ste partner

Een businessclub voor werkgevers in Midden- en West-Brabant die ‘iets’ hebben met MVO. Of eigenlijk vooral met de personele kant van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is MetWerk. De club lanceerde in 2021 met 12 founders en mag nu haar 50ste partner verwelkomen. Voorzitter van de club en eigenaar van koekjesfabriek De Kroes Henri Verhagen is trots: “Dat we nu met zoveel organisaties zijn die laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samengaat is natuurlijk fantastisch. En hard nodig. Werkgevers zoeken nog altijd naar The perfect Match. Maar die tijd is echt voorbij.”

In de arbeidsmarktregio West-Brabant zijn er volgens UWV 44.000 (!) mensen die meer willen werken dan ze nu doen of op zoek zijn naar een baan. Moeilijk te bevatten als je bedenkt dat werkgevers vandaag de dag zo lastig aan personeel kunnen komen. Verdiepend in deze materie kom je er al snel achter dat er een zogenoemde mismatch is op de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn nog altijd op zoek naar The perfect match ofwel het schaap met de vijf poten. Maar wat is er mis met het schaap met de drie poten? Helemaal niets, aldus de leden van MetWerk. Zij juichen het altijd al – maar vooral nu in tijden van krapte – toe om inclusiever te ondernemen. Lastig? Niet als je weet hoe je dat aanpakt.

Vacatures schrikken soms af
Onlangs vertelde trendwatcher Wim Davidse ons op een van onze evenementen dat we beter ons best moeten doen om medewerkers bij ons te houden. En daarbij andere doelgroepen aan te boren die voor je willen werken. Hiermee doelt Davidse op de groep mensen die je niet vaak aan de sollicitatietafel ziet, waarvan hun cv’s onderop de stapel belandt of het simpelweg niet durft om te solliciteren op een baan waar alleen de allerbesten op mogen reageren. Henri Verhagen: “Dat schrikt mensen af. Als werkgevers moeten we beter nadenken over hoe we ons werk organiseren. Generalistische functies kunnen bijvoorbeeld opgeknipt worden. Het wat simpele, repeterende werk zou dan door een ander gedaan kunnen worden. Iemand vanuit WVS, MidZuid of UWV bijvoorbeeld.”

Evenementen
Antwoorden op vragen hoe je begint of stappen zet met inclusief ondernemen, krijg je op de bijeenkomsten van MetWerk. Drie grote inspirerende evenementen met topsprekers op indrukwekkende locaties in de regio. En daar omheen de wat kleinere workshops, kennissessies en bedrijfsbezoeken waar leden kunnen zien hoe andere werkgevers het in de praktijk aanpakken. Bedoeld voor bestuurders, directeur-eigenaren, HR professionals, communicatieadviseurs en managers.

Op het programma
Begin volgend jaar op 26 januari staat er een sessie op de planning over het werken met statushouders, ook zo’n groep waar meer talent zit dan je denkt. Op 2 maart 2023 organiseert MetWerk het voorjaarsevenement over schuldenproblematiek. Zo actueel dat bijna iedere werkgever hier mee te maken heeft of gaat krijgen. Zou je graag een keer een evenement van MetWerk vrijblijvend bij willen wonen? Stuur een e-mail naar Richard Govaarts via info@metwerk.net.

Op de foto zie je voorzitter van MetWerk en eigenaar van koekjesfabriek De Kroes Henri Verhagen in gesprek met dagvoorzitter Vivian Lataster op één van de evenementen van MetWerk.