loader image

Even voorstellen: projectleider MetWerk Frans Perey

Daarmee doelt Frans op sociaal en succesvol ondernemen. Hij gelooft er namelijk in – en met hem nog 12 founders en 50 partners – dat je bedrijf draaiende houden en de nodige centen verdienen samen kan gaan met het bieden van werk aan mensen die wat extra aandacht nodig hebben. Als spil van het gestaag groeiende MetWerk ziet hij wat sociaal ondernemerschap teweeg brengt. Voor hem persoonlijk begon dat ooit in de kantine van het bedrijf waar hij destijds werkte.

“Elke dag was er gemekker over de kwaliteit van de catering. De soep was te koud, de salade te nat, altijd iets. Totdat we een cateraar in de arm namen die werkte met mensen met een beperking. Plotseling was de lunch een verademing voor iedereen. De passie waarmee het eten werd bereid, de gesprekken die er ontstonden en de luchtigheid maakte dat het gezeur van collega’s volledig was verstomd. Iedereen hoorde er bovendien bij, prachtig om te zien. Dit heeft mijn besef van het belang van inclusie doen groeien.”

Zakelijk en maatschappelijk
Sinds de kantine-ervaring is zijn interesse voor het sociaal domein gewekt. “Ik vind het belangrijk om naast zakelijk ook maatschappelijk bezig te zijn. Zo ben ik bekend met vergelijkbare stichtingen als MetWerk waar de thema’s me altijd geraakt hebben. Het was dan ook een bewuste keus om in mijn vrije tijd bestuurslid te worden van Jeugdfonds Sport dat ervoor zorgt dat ieder kind kan sporten, ongeacht de financiële situatie van de ouders.”

Over Frans
De 50-jarige Frans Perey woont in Sittard samen met zijn vrouw en twee kinderen. In zijn vrije tijd is hij graag buiten liefst sportief bezig. Sinds 4 jaar werkt hij zelfstandig en is samen met enkele andere ondernemers Z11made gestart. Hij begeleidt MKB ondernemers en ondernemingen die tegen groeistuipen aanlopen. Voor MetWerk maakte hij in 2021 graag een zijsprong, want aan groeistuipen geen gebrek. Met 12 founders en 50 partners een gezonde, groeiende club. “We zien dat onze naamsbekendheid groeit. We worden benaderd door andere regionale partijen en samen gaan we voor het ultieme doel om iedereen die dat wil en kan een baan te bieden.”